Smaakvol wonen in De Meiboom

Het ruim opgezette nieuwbouwcomplex De Meiboom mag van alle kanten gezien worden. De driehoekige topgevels vormen een knipoog naar de trapgeveltjes van de ‘oude’ Meiboom. Het nieuwe gebouw is natuurlijk beduidend groter, hoger en ietwat statiger. De aanblik is levendig, dankzij de variatie in de gevels, de dakkapellen, de afwisseling van lichte en donkere bakstenen en de ruime balkons en terrassen. Het is Brabantse baksteenarchitectuur in optima forma, met toepassing van hoogwaardige en duurzame materialen. Ook binnen biedt het gebouw veel mogelijkheden voor de toekomstige bewoners, je zorgt zelf voor de finishing touch. Dat wordt smaakvol wonen in De Meiboom!

‘Hele mooie uitstraling’

Architect Wouter Margry van Margry | Arts Architecten: “Ik heb in de architectuur van het gebouw rekening gehouden met het uiterlijk van restaurant De Meiboom dat hier zo lang gestaan heeft. Het wordt echt een opvallend appartementengebouw met een hele mooie uitstraling. Aan de kant van de Trompstraat heb ik een iets lagere hoogte aangehouden om aansluiting te houden met de bestaande bebouwing. Het is hier straks zeker plezierig wonen.”

Gerenommeerde partijen

De Meiboom is ontwikkeld door projectontwikkelaar Dutchloft, dat met een klein en toegewijd team inmiddels een aantal mooie projecten heeft opgeleverd in de regio. De bouw wordt uitgevoerd door het gerenommeerde bouw- en ontwikkelingsbedrijf Ten Brinke.

‘Inspelen op aangenamer wonen in Aalst’

Dutchloft: “Wij spelen met De Meiboom in op belangrijke gebiedsontwikkelingen in Aalst: het vriendelijker en verkeersluwer maken van de Eindhovenseweg en de vernieuwing van winkelgebied Den Hof. De Meiboom ligt min of meer in het hart van deze ontwikkelingen. De toekomstige bewoners van de appartementen genieten niet alleen van hun luxueuze appartement in een markant gebouw, maar profiteren ook van het veel aantrekkelijker dorpshart.”